top of page

Even voorstellen

Marcelle Monshouwer is Miss Efficiency

Eigenwijs

Als aannemersdochter groeide ik op in een ondernemend gezin. Mijn vader Dirk Jan, zelf directeur van het familiebedrijf, vond mij te eigenwijs om voor een baas te werken. Na er meerdere versleten te hebben, kreeg hij daarin gelijk.

Ondernemer

Toen in augustus 2003 het bedrijf waarvoor ik werkte failliet ging, stond ik voor de keuze; óf geld innen bij het UWV óf een deur verder gaan en inschrijven bij de KvK. Ik koos voor het laatste. (Daarna snel een btw-nummer aangevraagd en in volle vaart naar het Office Centre en de Makro. Want zonder zo’n felbegeerde klantenpas, ben je natuurlijk geen echte ondernemer!) Vervolgens heb ik enorm veel geluk gehad. Ik bleek over een mooi netwerk van mensen en bedrijven te beschikken, die me het werk graag gunden.

Focus op ICT

Hoewel ik begon met projectmatig werk (zoals organisator van bedrijfsfeesten, makelaar in recreatiewoningen, consulente voor de HISWA, officemanager in de catering, en verkoper van relatiegeschenken) ontstond er al snel een onmiskenbare focus op ICT.

 

Vrijwel overal waar ik binnenkwam, bleek het gebruik van de computer hopeloos achter te blijven bij de ontwikkeling van de techniek.

 

Nu, meer dan 20 jaar later, is er wat dat betreft nog niet veel veranderd. Eigenlijk beschikken we allemaal over een Porsche (lees: M365), maar toch besturen we hem als ware het een Lada. Zonde van de Porsche en al zijn onbenutte kwaliteiten!

 

Het gebruik zodanig aanpassen, dat zowel mens als machine optimaal kunnen presteren, dát bleek mijn passie.

Marcelle fotoshoot '22 (14).tif

M365 Gebruikers Specialist

Om die reden heb ik me volledig gespecialiseerd in M365 en help ik ondernemers met het inventariseren van hun kennisbehoefte om daar vervolgens passende oplossingen voor aan te reiken.

 

In de meeste gevallen is daar niet eens een extra investering voor nodig, want die computers met programma’s als Excel, Word en Outlook zijn er al. Ik zorg er alleen voor dat de gebruikers de beschikbare mogelijkheden leren kennen en deze efficiënt toepassen.

Inmiddels ben ik door Microsoft gecertificeerd als Office Specialist MASTER (Excel, Word, Outlook, OneNote en PowerPoint) en sinds 2013 een door Microsoft gecertificeerde trainer, waarbij Power BI, Teams en SharePoint aan mijn assortiment zijn toegevoegd.

 

Mijn opdrachtgevers huren mij in om maatwerktraining te geven, hun huisstijl te implementeren en om als consultant mee te denken over het doelmatig inzetten, de inrichting en het gebruik van de M365 (SharePoint & Teams) mogelijkheden.

Kennis delen

Omdat ik kennis delen net zo mooi vind als kennis vergaren, heb ik in 2020 mijn eerste boek uitgebracht. “ICT termen in begrijpelijke taal” is bedoeld als hulpmiddel voor iedereen die direct of indirect met ICT te maken heeft.

 

De uitleg van meest gebruikte woorden, zorgt ervoor dat je in de dagelijkse interactie met leveranciers, collega’s, docenten, partner, vrienden, ouders én kinderen in ieder geval dezelfde taal spreekt als het om technologie gaat.

Vrijwilliger

Naast mijn zakelijke werkzaamheden, wil ik ook mijn steentje bijdragen op het sociale en maatschappelijke vlak. Daarom ben ik vrijwilliger in het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam.

 

Met vele andere vrijwilligers zorgen we voor een aangename verblijfplaats voor patiënten uit het Erasmus MC en hun familie. Het is mooi om hen op die manier te kunnen ondersteunen.

 

Voor Hospice de Liefde in Rotterdam verzorg ik mede de ICT.

bottom of page